TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursu

Türk Eğitim Vakfı tarafından üniversitelerde öğrenim gören kişilere verilen TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursu başvuruları başlamıştır.

Başvurular 21 Eylül - 18 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak olup aday öğrencilerin ilgili internet sayfasından başvuru formunu doldurmaları ve açıklanan prosedürleri takip etmeleri gerekmektedir.

Başvuru için tıklayınız.

TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursu’ndan, Türkiye sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan (KYK Bursu dahil), öğrenciler faydalanabilmektedir. Bu şartlarla birlikte öğrencilerin genel not ortalamasının en az 2,50 olması, (Not ortalaması uygun olanlar 3'ten fazla başarısız dersi varsa burs alamaz) hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerin de başarılı olarak bir üst sınıfa geçmeleri ve başarılarını okullarından alınacak resmi belge ile ibraz etmeleri gerekmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Başvurular sonunda burs verilecek olan asil ve yedek adaylar burs komisyonunca belirlenecektir.
Bu burs kapsamında ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi için 35 bursiyer kontenjanı belirlenmiştir.

10/12/2020 - 23:59