L'Oréal Türkiye ve UNESCO, 2021’in bilim kadınlarını açıkladı.

L'Oréal Türkiye'nin kadınların bilime katkısını desteklemek ve bilimde cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile hayata geçirdiği "Bilim Kadınları İçin" programının 2021 yılı kazananları belli oldu. Programda bu yıl ödüle layık görülen 4 Türk bilim kadınının her biri, bilimsel araştırmalarında kullanmak ve araştırmalarını geliştirebilmek amacıyla 120.000 TL ödül ile desteklendi.

Kapsamlı ve yenilikçi projeleriyle gelecek vadeden, ilham verici çalışmalarıyla bilime yön veren genç ve yetenekli Türki bilim kadınları; L'Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, UNESCO Türkiye Millî Komsiyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, yazar ve oyuncu Gülse Birsel'in katıldığı lansmanda projelerini tanıttı.

Yaşam ve Çevre Bilimleri Alanında Kazanan Bilim Kadınları

Dr. Nihal Terzi Çizmecioğlu
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü

Dr. Gülcihan Gülseren